Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Οκτ-2018 00:03

  Δεν θα πουλιούνται. Θα ξεπουλιούνται

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου

  Αυτός ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Η χρησιμότητά του σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Αμερική τελείωσε. Θα τραβήξει τις εκλογές και θα κρατήσει τα πάντα σε τέλμα.

  Λυπάμαι, ως παλαιός δημοσιογράφος, που το λέω, αλλά η ΕΡΤ είναι δείγμα των "πιστεύω" του ΣΥΡΙΖΑ. Των πιστεύω που φαίνονται μόνο όπου του περνάει να κάνει ό,τι γουστάρει. Εκεί που έχει πολιτικό και κομματικό κουμάντο. Και όμως. Αυτήν την ΕΡΤ θα παραδώσει στους επόμενους. Έχετε σκεφτεί να πουλιόταν η ΕΡΤ, στο σημερινό χάλι; Θα ήταν για το παζάρι. Για όσο-όσο ξεπούλημα.

  Δείτε την κατάντια της ΔΕΗ. Θα μπορούσε κάποιος να ισχυρισθεί ότι την προμελέτησαν το 2015. Ήταν και τότε για πούλημα η ΔΕΗ, αλλά όχι για ξεπούλημα... Σήμερα στη ΔΕΗ δεν έχει μείνει κανένα ισχυρό χαρτί διαπραγμάτευσης. Η ημερομηνία λήξης (όπως την βλέπουμε σήμερα) είναι γνωστή στο Μαξίμου. Δεν θα την τελειώσουν όμως. Θα την παραδώσουν στους άλλους (μαζί με τη ΛΑΡΚΟ) για ξεπούλημα. 

  Ασφαλιστικό Κατρούγκαλου και χάος είναι ταυτόσημες έννοιες. Συνταξιούχους δύο ταχυτήτων... και σύστημα υγείας σε κατάρρευση βούτυρο στο ψωμί... για τον καπιταλισμό θα παραδώσουν. Αλλά η φτώχεια που έφερε και η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ευνοεί ούτε τον περιστασιακό καπιταλισμό. Ο Κατρούγκαλος πάντως θα θυμίζει τα χρόνια της νεότερης συμφοράς των Ελλήνων.

  Στη βιομηχανία, στη βιοτεχνία μαυρίλα και τούνελ. Αλήθεια είναι βέβαια πως ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε και τζάκια απατεώνων επιχειρηματιών των άλλων με τίτλους και περγαμηνές "επενδυτών", για να γεμίσουν (τελικά) μια πτέρυγα στον Κορυδαλλό. 

  Υπάρχουν και οι άλλοι όμως της βιομηχανίας και της βιοτεχνίας που δεν είναι για τα σίδερα. Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μην χαθεί και η τελευταία εργοστασιακή μάντρα σε περίπτωση που ανοίξει ο δρόμος πλειστηριασμών των Τραπεζών. 

  Δεν θα πουλιούνται τότε οι βιομηχανίες και οι βιοτεχνίες του τόπου. Θα ξεπουλιούνται. Άλλη "λύση" δεν υπάρχει. Ρίξτε μια ματιά στη Βόρεια Ελλάδα. Από εκεί θα ξεκινήσει το κακό. 

  Τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τι θα κάνει μέχρι τις εκλογές; Θα συστήσει Συμβούλιο (λέει) για να μελετήσει την 4η βιομηχανική επανάσταση στην Ελλάδα!!! Μην γελάτε... αλήθεια σας λέω. Προχθές το ανακοίνωσαν...

  Στο υπέδαφος τώρα, αρχίζοντας από τον χρυσό και φθάνοντας στις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε όλες τις περιοχές πιθανών κοιτασμάτων. Υπάρχουν ακόμη οικόπεδα με ενδιαφέρον που μπορούν να πουληθούν. Δεν υπάρχει όμως ούτε γνώση, ούτε πείρα, ούτε διάθεση να αξιοποιηθούν. Όταν τα αναλάβουν οι επόμενοι θα είναι για ξεπούλημα. 

  Και δεν είναι μόνο αυτά. Η απέραντη λίστα, με όσα ιδιωτικοποιηθούν ή θα αξιοποιηθούν σε πολυεθνικά χέρια, θα μείνει στα συρτάρια του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την τελευταία ημέρα των εκλογών. Κανείς, από τους υποψήφιους αγοραστές, δεν δείχνει πρεμούρα. Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον έχουν ανάγκη για πωλητή. Για να συντάξει τις λίστες τον ήθελαν...

  Θυμάστε τις γκρίνιες, για τις εκατοντάδες χιλιάδες στρεμμάτων σε κρατικές εκτάσεις, με ή χωρίς μνημεία, αλλά και τετραγωνικών σε αμέτρητα κρατικά κτήρια που ανήκουν σε υπουργεία, Πανεπιστήμια και κρατικούς Οργανισμούς; Ούτε μήνα δεν έκλεισαν και κόπασαν...

  Έγινε τίποτε; Είδατε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ να βγάλουν μαντήλι να κλάψουν για ό,τι λέγαμε κρατικό κτήμα και πήρε τον δρόμο της εκποίησης; 

  Ο λόγος είναι τραγικά απλός. Η χρησιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ, στους δανειστές, ήταν να τα περάσει στο Υπερταμείο. Να σιγουρευτούν πως είναι για πώληση ή να υποθηκευθούν για 99 χρόνια.

  Το ξέρουν αυτό και δεν πρόκειται να κινήσουν έστω και έναν φάκελο ως τις εκλογές. Και γιατί να το κάνουν; Τέλμα λοιπόν, ώσπου να ανοίξουν οι κάλπες. Τέλμα και προσοχή να περισώσουν, ό,τι μπορούν από εκλογική δύναμη.   

  Αυτή ήταν άλλωστε και η τελευταία προσφορά (πείτε το χρησιμότητα, το ίδιο είναι) στα ξένα και εγχώρια συμφέροντα, από την αριστερά με την "φορεσιά" του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Το Υπερταμείο και η υποθήκευση όλων εκείνων των κρατικών περιουσιακών στοιχείων που επιλέχθηκαν (προσεκτικότατα), να πωληθούν. Τι ανάγκη έχουν τον ΣΥΡΙΖΑ (από εδώ και πέρα) οι υποψήφιοι "ανάδοχοι". Κανείς δεν βιάζεται. Ό,τι δεν πωληθεί στην ώρα του, θα ξεπουληθεί. Έτσι ακριβώς έγινε και στις πρώην κομμουνιστικές χώρες του Ανατολικού μπλοκ. Δύο κρατικές επιχειρήσεις σε "συσκευασία μιας". Νωπά είναι ακόμη τα γερμανικά και άλλα συμβόλαια σε Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία και Τσεχία.   

  george.kraloglou@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων